perjantai 29. toukokuuta 2015

Keskustan kaipuu ja kesänaama

Mulla oli eilen aamulla aikainen tapaaminen Ullanlinnassa. Körötellessäni ykkösen ratikalla aamutuimaan ihanan unisen Helsingin läpi, tajusin kuinka kaipaan takaisin keskustaan asumaan. Kaipaan lokkeja ja kopisevien korkojeni ääntä Tehtaankadulla. Tilanne on kuitenkin nyt lapsilähtöinen, joten emme ole muuttamassa henkiselle kotiseudulleni vielä yli kymmeneen vuoteen. Lapset ovat juurtuneet tänne villiin itään, saaneet hyvät koulut ja ihanat kaverit. Ehkäpä muutaman viikon välein käyn kipittämässä eteläisessä Stadissa, jotten minä menetä kosketusta omiin juuriini. 
Hakis kello 7

Olen myös nyt virallisella kesälomalla, vaikka opiskelenkin koko kesän. Mihinkään ei tarvitse mennä, missään ei tarvitse olla. Eilen aloin miettimään, että missä se lomafiilis viipyy? Pommacit ja päivienlaskut loman alkuun? Kun vertaan fiiliksiä vuoden takaisiin tunnelmiin ( jolloin jäin opintovapaalle duunistani), silloin olin ihan jabadabaduujihuu. Nyt ei mitään. EI MITÄÄN LOMATUNNELMAA. Mutta mä tiedän miksi: olen saanut koko ekan opiskeluvuoden istua perälläni ja tavallaan laiskotella. Ei ole sellaista rasitettua fiilistä fyysisesti, eikä päässäkään. Tunteeni, että ole alisuorittanut koko vuoden minimipanoksella on ilmeisesti ollut riittävä, kun tuloksia katsoo. Kuitenkin vähän on sellainen olo, että olenko unohtanut jonkun tehtävän (en), pitäisikö mun olla jossain (ei)? Tällaista tämä aikuisena opiskelu voi olla. Olen alkanut ymmärtämään ikiopiskelijoita. 
Ihana Espa klo 8.30Toisaalta, tässä ekan kouluvuoden aikana olen ehtinyt riittävästi sinkoilemaan ja vouhottamaan. 
Työelämä rajoittaa radionkuuntelua ja keikoilla käymistä, sekä matkusteluakin. Sekä lounastreffejä. Voinko mä aina olla ekaluokkalainen?

Ohessa kuva ekalta lomapäivältä, kun ei ollut mitään tekemistä. 
(uuden Isadoran korallin huulikiillon kanssa).

6 kommenttia:

 1. Hyvää lomaa, nähdään huomenna 😊
  Isi

  VastaaPoista
 2. Kesänaama on ainakin kondiksessa :)
  Ihana toi Isin viesti <3
  Hyvää lomaa stadin friidulle.

  VastaaPoista
 3. Isi on ihana ! Kiitos Outi. Treffataan pian.

  VastaaPoista
 4. Ihana isin viesti ja ihana stadi ja stadin ydin, oma koti 33-ikävuoteen asti. Mutta kyllä meille oli fakta, että 250 neliötä Helsingin keskustasta, niin ei millään. Joten Porvoossa asustetaan kivalla alueilla tilavasti. Muutetaan sitten sun kanssa eläkeläisinä samaan rappuun, sinne ytimeen tai kun muksut lentää pesästä. ;)

  Ihanaa viikonloppua! <3

  VastaaPoista
 5. Tämä on meilläkin suunnitelmissa miehen kanssa Tiia. Bulevardin eteläpuolelle pitää päästä.

  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Sä oot niin ihana. Oikea ilopilleri.

  VastaaPoista