sunnuntai 23. elokuuta 2015

Hermostuneen emännän synttäripuuhat

Joskus on kiirettä ja tai pahimmillaan itse keksitty kiireen tuntu. Kuten silloin, kun saunavuoromme alkoi MINUUTIN PÄÄSTÄ ja mun piti juosta kellarisaunaan tunnin vuorollemme, etten myöhästy. Yleensä olen saunassa hissimatkoineen 21 minuuttia, joten en ihan käytöstäni tajua. 

Niin, eilen oli mieheni synttärit ja itsesuunnittelemani yllätysjuhlat. Yllätysmomentti tosin osittain puuttui, kun aamusella vahingossa, ilman mitään vaarankelloa, lipsautin senjasenkin tulevan myöhemmin käymään. Pelastusyritykseni oli yhtä taidokas, kuin kasiveellämme joka oli jäänyt kiinni kaikkien keksien syönnistä dominoliemi poskella roikkuen.

Kun olin aamusta alkaen lietsonut yleistä paniikkia ja kiirettä, tiputellut raakoja munia ja lyönyt varpaani, sain mieheni lasten kanssa pyörälenkille. Jotta voisin leipoa. Paras leipomisapuni, tai itseasiassa pääleipuri (tytär), oli vielä toipilas perjantaisesta leikkauksesta, joten sain itse panna parastani tulikuuman kaasu-uunin ääressä. Valkoinen mekko päällä raastoin suklaata, kun en ehtinyt tajuta siinä olevia riskejä. Asunnossamme on tropikaaliset olot, ikkunoita ei voi pitää ammollaan kissain takia.  Joten, kermakin juoksettui VÄHÄN. 
 
Pätkiskermakakku, joka oli ylhäältä pyörän renkaan näköinen. Desing toinen tytär.
 
Tästä piirakasta olen ylpeä. Yleensä en improvisoi paitsi suullisesti, mutta tähän tuli harkitusti kaikkea. Pohjana kaupan taikina, sisälle kesäkurpitsaa, kermaa ja munia, päälle parmesania. Hyvää oli ja koko pelti meni. Ei palanut.
 
 

Juhliin oltiin tyytyväisiä ja minäkin rauhoituin saatuani ihmiset tänne ja kakun pöytään. Ensi viikonloppuna kahdet juhlat, herra paratkoon. Onneksi eri päivänä saunavuoron kanssa.

8 kommenttia:

 1. Usein sitä tosiaan vasta juhlien jälkeen tajuaa, miten on taas tullut turhaan stressailtua.
  Onnea miehellesi ja aurinkoista sunnuntaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta kyllä huomaa heti stressin. Ihan älytön show

   Poista
  2. Täällä kans yks mahoton stressaaja.. Mies haluskin ulkoistaa seuraavat synttärit ;D t. Laura

   Poista
  3. Me voidaan tehdä vaihtarit. En kehtais teillä kiukutella, etkä sä meillä! Sitä paitsi, meillä molemmilla on KAUHUJEN viikonloppu nyt.

   Poista
 2. Hihii no huh ettei saunavuoro osu samaan syssyyn :) sauna kyllä lyö lieskoja pitkälle iltapäivään ja soijaa pukkaa joten kyllä nyt säästynet monelta, ainakin omakohtaisena subjektiivisena näkemykse menee noin.

  Mahtiherkut ja hauska idea tuo kesäkurpitsa piirakassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Subjektiivinen näkemys on oikea! Kesäkurppa on ny niin halpaa!

   Poista
 3. Kesäkurpitsapiirakkaa, slurps. :p

  VastaaPoista