tiistai 11. elokuuta 2015

Kreikan Kos, kehukirjelmä

Suomen lokakuisesta kesästä oli ihana laskeutua suoraan yli 30 asteen lämpöön. Itsehän en lentokoneessa voi jatkuvan valppaustilan takia nukkua, joten päästyämme hotellille olin ollut hereillä jo 2 yötä ja 2 päivää. Valkoinen silmäpussinaamani tuossa lämmössä oli meikkaamattomana kauheaa katsottavaa, joten kasvokuvia en julkaise. Paitsi yhden. 

Hotellimme oli kaupungin länsipuolella, kymmenen minuutin ja kolmen vesilitran  kävelymatkan päässä Kosin keskustasta. Kaupungissahan ei varsinaisesti kannata shoppailla vaatteita, koska t-paidatkin ovat kympin luokkaa. Itse ajattelin loogisesti, että panostan Diorin ja muiden merkkimeikkien hankintaan, koska ne saa Suomea huomattavasti halvemmalla esimerkiksi Hondos Centeristä. (  matkahan maksoi tietty ihan kivasti ja sillä olisi saanut about sadat diorin punat täältäkin).Vaikka asiakaspalvelu Kreikassa on erinomaista, jopa pienemmissäkin paikoissa, niin valitettavasti Hondoksessa ollaan edelleen tylyjä. Pohdin kovasti, mokailimmeko jotenkin viime vuonna koko perheen voimin ( lasitavarat, suuret reput, kalliit parfyymipullot ja neljä testereiden kimpussa pörräävää), mutta emme muistaakseni. Samanlaista kylmänkalseaa, kohtelua saivat kaikki vaklaamani ihmiset! Mutta meikit olivat halpoja ja toin tyypilliseen tapaa 3 litraa palmoliven suihkusaippuaa, jota saa myös S-marketista :) Mutta halvalla sai. Kuumuudenkin takia tuli pysähdyttyä kaupunkipäivinä kahviloihin ja jätskibaareihin. Lapset huomioidaan kohteessa kivasti, silittävät jopa meidän esiteiniemme poskia ja vauvattavat. Itse diggaan, koska vauvatan myös.Mulllahan on mielenvikaisuutta apteekkien suuntaan, mikä ilmenee suurena kiinnostuksena eri maiden apteekkien valikoimiin. Nyt, kun kassit on purettu, huomaan ostaneeni kosmetiikan lisäksi kreikkalaista buranaa ja kreikkalaisia ihmevoiteita karrellepalaneeseen englantilaiseen selkään. Hintataso on erityisen halpa, esimerkiksi La Roche Posayn tuotteen Suomen tasoa noin 30% halvemmat ja lääkkeet puoli-ilmaisia. 

Kosin shoppailumahkuista vielä sen verran, että turistikamaa saa jokaisesta vanhan kaupungin kojusta. Paikallista hunajaa ja oliiviöljyä haimme kuitenkin ihastuttavalta daamilta Zian vuoristokylästä.  
Paikallisbussilla yhden suunnan hinta on 2 euroa, kuski vie perille miltei 700 metrin korkeuteen serpentiiniteitä pitkin. Kannattaa mennä itsenäisesti, eikä matkanjärjestäjän kautta. Hintaero on huomattava. Tigakin rannalle menimme myös paistumaan, bussi saman hintainen. 50 kertoimisista rasvoista huolimatta komo perhe paloi, vaikka tuotetta käytettiin oikein. Nyt rusketus on upea, paitsi eräällä joka on kuin dalmatialainen.
toi poseeraa liikaa

 Tämä kuva huomisen hääpäivämme kunniaksi. Kristallihääpäivä eli 15 vuotta! WOHOO!

Kolmas postaus seuraa..... 

8 kommenttia:

 1. Hah, ihan loistava kuva kertoa matkan mitta. Kolmen vesilitran päässä. :D :D :D Helteessä se voi olla hyvinkin lyhyt matka. ;) Nauraa hekottelen täällä vieläkin. Kreikkalaiset ihmevoiteet toimii, miehelle tuli meidän reissulla aurinkoihottumaa jalkapöytään ja meni apteekista kysymään, että mitäs tähän. Antoi jotain makedonialaista mömmöä ja sanoi, että jos ei tällä lähde niin sitten vasta kortisonivoidetta, no ihottuma lähti parilla voitelulla. :D

  VastaaPoista
 2. Voi onnea, onnea kovasti jo etukäteen. Senkin ihanuudet ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!Perjantaina päästään pusulomalle 😆

   Poista
 3. Voi ei, miten sä osaatkin kertoo kaiken niin hauskasti.
  Hyvää huomista hääpäivää mussukat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi kehuista ja onnitteluista . :)

   Poista
 4. Hintataso kuulostaa hyvältä. Ihana tuo kirkko.

  VastaaPoista