lauantai 8. elokuuta 2015

KYSY MINULTA- vastaukset ja vähän muutakin

Ennen ulkomaanlomaani keräsin lukijoilta kysymyksiä täällä blogissa, sekä instagramissa. Olen itsekin tavattoman utelias ihminen, enkä osaa sillä lailla salailla itsestäni perusasioita. Toki turpiin tulee joskus, koska ihmisten luontainen uteliaisuus ei aina välttämättä ole hyväntahtoista. Minulla kuitenkin on: rakastan ihmisiä, tarinoita ja juttuja. 
Mennäänpä kysymyksiin:
- Missä tapasit puolisosi?
Nyt toivon, ettei yksikään tunnetun helsinkiläisen kokkikoulun opettaja lue tätä. No, opiskelin 90- luvulla ekaa ammattitutkintoa (kerron myöhemmin muista tutkinnoista), eli kokiksi, tarjoilijaksi ja respan tädiksi. Nykyinen mieheni tuli kouluumme vaihto-oppilaaksi ja minä olin vaihtareiden tutor, eli tavallaan tukioppilas. Vastuullani oli tutustuttaa jengi kaupunkiin ja tapoihin. No, kahden viikon päästä menimme kihloihin. Ensi viikolla 15- v hääpäivä, jabadabaduu!

- Kerro parhaasta ystävästäsi 
Olen nirso ihmissuhteiden suhteen, toki avoinkin. Olen oppinut karsimaan hangaroundit ja hovineidot ympäriltäni, eli yksisuuntaiset ihmissuhteet. Bestikseni on kaksossisareni, sataprossainen luotto. Opiskelemme samassa koulussa ja teemme miltei kaiken yhdessä. Lasteni kummitäti ja aikuinen, jolle voi puhua.

- Miten vanha olet? 
Tavallaan 38. Tavallaan siksi, koska asioin samoissa liikkeissä kuin 12-vuotiaani ( eri aikaan, koska nolo).

- Lempi Victorias Secret- tuoksu?
Mä en ole niitä kaikki vielä haistanutkaan, mutta entien käytän Amber Romancea.

- Kuinka monta huulipunaa sulla on?
Laskin ja etsin. Huulipunia 17 ja huulikiiltoja 28. IHANAN MONTA!

- Ootko koskaan asunut ulkomailla? 
Olen. Kun olin vietellyt viattoman vaihto-oppilaan ja mennyt kihloihin, lähdin itse Englantiin vaihtoon. Sattumalta mieheni kotikaupunkiin, ajatella! Eli juu, olen asunut. Jäätiin sinne ja kokkikoulu jäi kesken.- Mitä opiskelet?
Tällä hetkellä väännän opinnäytetyötäni, minusta tulee Sosionomi AMK. Opinnot väännän tyypillisesti sairaan nopeasti ja hyvin. Aiemmilta koulutuksiltani olen: 
- yo
- melkein kokki, tarjoilija ja respan täti 
- Koulunkäyntiavustaja
- Lähihoitaja


- Kuinka keksitty lemmikkien nimet? 
Appu on oikeasti Lulu. Koska hän onkin mieskissa, eikä eka lapsemme osannut sanoa Lulu, sanoi hän Appu. 
Sissikissa on Sissi siksi, koska on yhtä punapäinen kun Sissi Romy Scneider. 
Suti on suti, koska Sutty on englantilainen kissannimi ja Suomessa kirjoitetaan niin kun lausutaan. Lisäksi kilppariväritys näyttää suditulta.
Pennin nimi tuli kröhöm: Palomies Samissa on tyyppi nimeltä Penni. Ja meidän poika oli pienenä fani. Lisäksi Penni on markan värinen, mikä liittyy jollain tavalla penniin.
- Ensitreffit ? 
Kenen kanssa? Jos aviomieheni, niin Ravintola Perhossa 22.9.1998. Samana päivänä juhlin omaa itsenäisyyspäivääni, eli erojuhlaa entisestä kihlatusta. 
- Ammatti?
Viraltapanon uhallakin kerron: Perhetyöntekijä. Autan perheitä, joilla on pulmaa omien lastensa kanssa. Nyt olen tosin opintovapaalla tuolla koulussa.
- Vaatekaapin turhin vaate? 
34- kokoinen iltapuku. Ehtii tulla uusi barokkikausi tai renesanssi ennen kuin se mulle mahtuu.
- Kodin turhin esine? 
En tiedä mitä meillä on. Sain pari viikkoa sitten tietää, että minulla on espressokeitin kaapissa. En pahemmin availe kaappeja, koska sieltä tippuu tavaraa.
- Tärkein saavutus? 
Saako sanoa lapset? Sanon silti. Sen lisäksi onnistunut avioliitto a opintomenestys.
- Pelkoja? 
Niin hirveä korkean paikan kammo, etten voi mennä Kampin kauppakeskuksen kolmoseen. Enkä mihinkään ylös, missä lasiseinät. Helsingin käräjäoikeus oli kauhea paikka (kävin katsomassa erään kohujulkkiksen käräjiä, itsehän olen nuhteeton).
- Haaveita?  
Olla radiojuontaja. Muuttaa keskustaan. 
Kosmetiikkatuote jota ilman et tulisi toimeen?
Clarinsin silmänalusten peittoaine, jolla peitän kaiken muunkin.  
 - Mitä pitää olla aina jääkaapissa?
Maitoa kahviin ja juustoa. Lapsille paljon muutakin.
 Seuraavassa postauksessa kerron Kreikan matkasta ja kuinka Kosin saari on vuodessa muuttunut. 
PUSS. 

14 kommenttia:

 1. Yes ilo kuunnella asioita Sinusta ja oppia lisää. Ihana rakkaustarina teillä ja Perhohan kovin kovin tuttu. Tölikästä kun olen kotoisin ja nuorena siellä oli edukasta syödä herkullisesti. :) Siis Perhossa. .) Perhetyöntekijä on hieno ammatti ja varmasti myös raskas, upeaa että jaksat säilyttää ilon elämässä. Hyvä vinkki opiksi myös kaikille naisille, elämässä on turhaa kantaa latistajia mukanaa. .) Elämä on ihan tarpeeksi vaikeaa muutenkin. Ihana määrä huulikiiltoja about sama täällä, heikkona, niihin kuten kissoihin ja hei brittiläiseen kulttuuriin. Olen niin edellisessä elämässä asunut siellä,

  Perhe on täälläkin ehdottomasti paras saavutus. <3 Jään innolla odottamaan matkapostausta. ;:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 💖
   Oonkohan mä tarjoillut sulle Perhossa? Apua.

   Poista
 2. (Sain 30 sekuntia sitte tietaa, etta mun Bloggerin profiilikuva ei ole talta vuosikymmenelta. En vaihda.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on otettu Espalla v 96. Olin vieressä! PUSS

   Poista
 3. Ihania vastauksia. Korkean paikan kammosta kärsin minäkin, tosin välillä yritän siedättää itseäni. Toistaiseksi ei oo toiminut :)
  Nyt sitten odotellaan sitä matkapostausta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se toimikaan 😆Niin kauan, kun fobia ei haittaa normaalia elämää ni annan olla.

   Poista
 4. Mielenkiintoisia ja kivoja vastauksia lueskella. Oppia tuntemaan sinua pala palalta paremmin.
  Ehdin jo säikähtää, että onko Ilopilleri historiaa, mutta onneksi ei.
  Jotain samaa meissä on. Esim tuo ihmissuhteiden karsiminen. Sanotaan ettei pidä siltoja katkaista, koska voi tarvita heidän apuaan, mutta kyllä ne saa mennä, joilta ei saa vastakaikua kun pyydät käymään tai edes soittamaan. Minä en halua ihmissuhteita joissa on paha olla tai tyhjyys. Yksipuolinen ystävyys/kaveraaminen.

  Korkeanpaikankammo taitaa olla useammalla. Myös minulla yritän kovasti siedättää itseäni, mutta itku tulee ylhäällä. Itsekidutuksen sm-mestari, (mitä ikinä tarkoitankaan)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakas Viltsu, olin lomalla ja pohdinta/kiukuttelutauolla. Ystävyyssuhteissa olen huomannut, että jos en itse pidä yhteyttä, niin suhdetta ei ole. Annan siis olla olematta. Siltojen polttamisesta täysin samaa mieltä!

   PUSS

   Poista
 5. Taru, kerro toki lisää parhaasta ystävästäsi. Hän tuntuu olevan aivan IHANA. Kuten sä. ❤️

  VastaaPoista
 6. Hauska tutustua Taru ;)
  Ihania vastauksia... ja vai, että olet mennyt vaihtarin iskemään ;)

  VastaaPoista
 7. Oo, mä jään odottelemaan Kreikan kuvia. <3

  VastaaPoista