torstai 10. syyskuuta 2015

Aikuisen kaipuu instassa

Nuorisolta on tullut meille melkein keski-ikäisille palautetta instagramissa, kuinka " te aikuiset ootte pilanneet instan." Aikuisilta on tullut palautetta, että on ihanaa löytää ikätovereita teiniviidakosta. 

Mutta mitä me aikuiset teemme sosiaalisessa mediassa? Tyttäreni sai minut instaamaan parisen vuotta sitten. Aluksi en ymmärtänyt asiasta mitään: mitä nää sydämet on ja hashtagit? Muutaman viikon jälkeen aloin löytämään muita aloittelevia aikuisia. 

Minun päätehtäväni somessa on sama kuin nuorilla: pitää yhteyttä ihmisiin. Lisäksi seuraan oman nuorisoni toimia netissä, tuttavuuksia ja mahdollisia hämärähommia. Instassa teinit järkkäävät katteetomia arpajaisia ja saavat mielettömän tykkääjämäärän, eivätkä tiedä tuon olevan rikollista toimintaa. Missä kaikki vanhemmat ovat?

Instassa hilluminen on myös tavallaan etsivää nuorisotyötä, äidin roolista. Olen huomannut, että verkossa nuoret lähestyvät meitä vieraitakin aikuisia, jos mielessä on asioita " eikä oo ketään kelle kertoo." Itseäni huolettaa tuon tyyppiset viestit, mutta olen samalla iloinen ollessani se "joku". 

Mitä te muut aikuiset ajattelette asiasta, kun tuntematon nuori lähestyy somessa?Tästähän se sota syttyi, aikuiset eivät saa posettaa näin! Kuva Saksasta maaliskuulta.

10 kommenttia:

 1. Mä en ole koskaan instassa saanut negaa kuviini, mun kuvat varmaan on siellä niin erilaisia :)
  Mua on nuoret lähestyneet useinkin blogin kautta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle tulee usein directiä ja välittömästi nuori laittaa estot päälle. Tavallaan huolettaa, ku "kivannäköistä" aikuista lähestytään huolien kera, koska kaikki eivät ole kivoja.

   Poista
 2. Mulle ei ole Instassa tullut mitään negaa, mutta blogiin joskus...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla tulee enemmän niitä " haluun kysyy" juttuja, mutta myös "osaaks neuvoo" juttuja.

   Poista
 3. En ole saanut instassa mitään negaa. Johtunee siitä, että oma kuva on siellä hyvin harvoin. Ei ole tullut mieleenkään, että joku kääntyisi siellä huolineen puoleeni.

  Blogissa muutaman kerran, mitta silloinkaan (ilmeisesti?) anonyymi ei ole ollut ihan teini. Ihan teinit eivät blogiani taida seurata, mutta joitain parikymppisiä joukossa on. Instassa seuraajat taitavat olla iältään laidasta laitaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, itseäni huolettaa missä nuorten omat aikuiset on? Asiat ovat kuitenkin tasoa, joissa oma äiti/isä osaisi ehkä eniten neuvoa. Toisaalta, meidän kodinkin ovet ovat aina auki, joten ehkä juttu kulkee nuorten parissa siitä, että neuvon ja autan mielelläni.

   Poista
 4. Ei ole minullekaan tullut mitään negatiivista instassa, mutta yksi sellainen voitsä auttaa viesti kyllä. Sitten vaan piti auttaa ja miettiä olisiko lähipiirissä kuitenkin joku aikuinen, joka voisi nuorta auttaa. Onneksi löytyi, joten kaikki hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just niin. Musta on kyllä hyvä olla läsnä myös näille vieraille.

   Poista
 5. Tänään viimeksi löytyi arvonta, jonka voittajaa ei koskaan arvottu(?), Tosin "arpoja" väittää arponeensa, julkaisseensa ja sittemmin poistaneensa kaikki arvontaan liittyneet kuvat, ihan vaan ettei sotke omaa sivuaan. Hmm.. arvonnan piti olla pari päivää sitten! Tämä oli lisäksi aikuinen. Yrittäjä. Liekkö vaan tahtoi lisää seuraajia kepulikonstein. Paha mennä sanomaan. Motiivinsa ja keinonsa kullakin. Eh.

  VastaaPoista