maanantai 14. syyskuuta 2015

Kissakuiskaaja

Mulla ja kuvissa esiintyvällä Jone Nikulan näköisellä kissalla on ollut yli viidentoista vuoden tarina. Appukissa on perheemme ensimmäinen hoivattava ja hän tietää sen itsekin. Olen ennen kaikkea kissaihminen (taaperoihmisen lisäksi).

Esikoista odottaessani tutustutin Appua vauvatavaraan mustasukkaisuuden pelossa. Ainoa, mikä kiinnosti oli punainen vauvan pulkka. Siinä punaisessa pulkassa piti kissaa hilata pitkin kerrotalon käytävää, huusi jos en vetänyt. Lopulta Appu muutti lampaankarvalla vuorattuun muovikoppuraan nukkumaan. Raskausaikoinani kissa on käyttäytynyt erilailla kuin muuten. Viettänyt yönsä mahani päällä, seurannut vessaan ja hyökännyt niskaan keskellä yötä karmeilla loikilla.

Nyt on kuitenkin tullut vanhuus. Villillä Kaivopuiston ex-kuninkaalla on silmissään pilke ja sata tarinaa kerrottavanaan niistä viikkojen hatkareissuista, joilla on ollut. Appukissan raidallinen takki on auttamatta liian suuri ja valkoiset sukat ovat puhtaammat kuin koskaan. Päivät menee nukkuessa tyynyni vieressä ja kunnon päivä alkaa vasta noin 16, kun kotiin saavun. Silloin Appu kävelee keittiöön, syö ja seisoo ja huutaa kakkahätää. Nyt häntä hoivataan taas, kannustetaan menemään vessaan ja kehutaan kuin sylivauvaa. Illalla kymmenen uutisten aikaan hän tulee uskollisesti Hachikon lailla noutamaan minua nukkumaan. On tyynyt ja unilelut, hehkulamppu (joita ei saa enää mistään!) ja oma fleecepeitto. 

Näissä kuvissa näkyy mielenliikkeet ja tunnetilat vahvasta ketutuksesta riehakkuuteen.

Olen kiukkuinen kohta. Mutta miksi?


Turpaan tulee 1-2-3 sekan päästä

IIIHANAAT päväunet.

Aika onnellinen. Selkää kutittaa.

Huoooh. Taas toi dorka.
Paras paikka.

5 kommenttia:

 1. Tossa yhessä kuvassa Appu on just sen näköinen, että mitääx täs taas pysähtyy selfietä ottamaan :)

  VastaaPoista
 2. Ihana kisu:) Pojallani ja miniällä on isokokoinen Niilo kissa,ja kun vauva tuli taloon niin se sujui ihan hyvin. Ovat niin hyviä kavereita Niilo ja pikkuinen:)

  VastaaPoista
 3. Ihana kirjoitus rakkaasta Appu-ystävästäni (luultavasti olemme kavereita...). T. Pertti

  VastaaPoista
 4. Voi kuinka söpö kisunen sulla on <3 :)

  VastaaPoista