maanantai 28. joulukuuta 2015

Joulunjälkeisblues

Tiiättekö, kun odottaa jotain ihan kamalasti? Niin kuin joulua tai kesälomaa. Sitten kun tapahtuma on ohi, tulee jälkiapeus. Että mitäs nyt tehdään ja mitäs nyt odotellaan?


ammattilainen osaa, itse en


Muistan kun lapset olivat vielä pienenpieniä, että lohdutin itseäni uudella vuodella ja sen jälkeen laskiaisella. Että  olisi jotain odotettavaa, niin kuin juhlapuolella. 


papan lohi

yhdet lahjat ostetaan, juuu
Laskiaistahan ei etelä-Suomessa ole moneen vuoteen voinut silleen urakalla juhlistaa, etenkin kun lapset eivät äitinsä kanssa pulkkaile nolouden vuoksi. Olen kuitenkin suurieleisesti leiponut niitä kuoliaaksivaiettuja, mustuneita laskiaispullia ja olen hiljaa odotellut pääsiäistä, jolloin pääsen vuosittain muistelemaan, miksi en syö pashaa.
kaikki meni

jälkkäri

sydäntautiliitosta hei


Nyt kun joulun läheisyys on vielä liian liki ja uusi vuosikin juhlimatta, aloin etukäteen ahdistumaan juhlattomasta ajasta. Sanomattakin lienee selvää, että meillä oli aivan ihanat juhlapyhät. Niin maittavat, että olen kuminauhahousuista kiitollinen. Mitään kohtuuttahan en syömisten suhteen joulupyhinä tunne, joten tunikoilla mennään pääsiäiseen asti. 
Miten teillä on toivuttu pyhistä ja ahdistaako juhlaton arki?
16 kommenttia:

 1. Ooh mitä herkkuja ja juu mäti nostattaa kolesterolin pilviin, mutta onneksi sen vaikutus hälveneekin pian. Eli suurella nautinnolla leivät oli lastattu mädillä. :)

  On muuten totta, että nousun jälkeen tulee aina lasku ja jopa henkinen kankkunen mahdollisesta tyhjyyden tunteesta. Mutta onneksi sinulla ja täällä arki on niin täyttä, etä hupsan sinne solahdataan joulunkin jäljiltä kuin käsi hansikkaaseen. :)

  Kiitos ihanasta kommentista, tämä Jaska Jokunen sitä todella tarvitsi. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lempitiia! Mä olin eilen ihan vouhkona, ku kaupat aukesi. Joo, kaipaan vilinää ja ihmisiä. Onneks huomennakin on arki!

   Poista
 2. Tämä joulun aika poikkesi niin paljon edellisistä, että meni lähinnä ärtymystä potiessa. Koko hitsin loma menee sairastaessa. Tänään syödään vasta jääkaapista porkkana- ja perunalaatikot pois. Nyt odotan uutta vuotta ja sitten onkin jo meidän neidin 18v. synttärit ja siitä seuraavassa kuussa meidän 20v. hääpäivä ja pojan synttärit. Ei siis ahdista juhlattomuus, kun joka kuukausi pääsee jotain juhlimaan.
  Mukavaa vuoden viimeistä viikkoa rakkahin Taru <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai sää tiedät sen, että jos lomalla sairastaa, jää lomat säästöön? Vuosilomalaki uudistui duunareiden iloksi. Mä toivon, että sun pöpö loppuis jo, että päästäis hengaileen.

   Poista
 3. Sama fiilis, juuri sellainen blues, aina yhtä haikeaa, mutta jotenkin se menee joka vuosi sitten ohi. Itsellä toipuminen alkaa yleensä tammikuussa, kun kaikki tuntuu palaavan normaaliin rytmiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Tammikuu on sellainen pikakelaukuukausi. Tapahtuuko silloin mitään ikinä? Ei.

   Poista
 4. Mulla tätä joululomaa oli neljä päivää jotka tuli kyllä tarpeeseen.Jouluaatto sekä -päivä tuli kyllä mässättyä,ja viimeiset kaksi päivää niitä sulatellessa.Haikeutta en ehdi potemaan,työvuorot pitää siitä kyllä huolen.Hyvin mun pää kyllä nollaantui näiden päivien aikana,tänään töitä aloitellessa tuntui että olen unohtanut kaikki asiat ja päivän mottona oli "Ööö...,siis mitä mun nyt piti tehdä?" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, olis kamalaa olla välipäivät töissä.

   Poista
 5. Hauska postaus ja päivän naurut kohdassa sydäntautiliitto :D Itsellä taitaa olla nyt vähän juhlaväsymys (ihan vaan hippasen monet kinkerit nyt viimeaikoina ollut) ja odotan vaan oikeastaan niiden suomia vapaita. Ihanaa ja onnellista uuttavuotta koko perheelle <3

  VastaaPoista
 6. Hihii. Mä en kestä vapaita, jos ne kestää kauan. Ihanaa uutta vuotta murusein!

  VastaaPoista
 7. Joulussa itse rakastan lepoa. Ajattelin, että ensi vuonna voisi vähän perinteitä muuttaa. Mä makaan silloin vaan sohvalla, enkä tee yhtään mitään joulujuttuja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli kaikki eineslaatikoita tänä vuonna. Nice.

   Poista
 8. Arkeen palaamisesta selviän odottamalla kevättä. Tässä tosin taitaa nyt tulla se varsinainen talvi väliin. Mutta jos edes valon määrä taas lisääntyisi. Seuraavat pidemmät vapaat ovat vasta tosiaan pääsiäisenä, talvilomankin olen viimeiset 12 v. pitänyt toukokuussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin, kevät! Mulla on uusi piha, missä voi kasvaa mitä vaan!Ehkä innostuin.

   Poista
 9. Olipa ihana postaus! Aamun ekat naurut tarjosit!-Ellenlalellen-

  VastaaPoista