keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Kuinka mokata työpaikkahaastattelussa

Syyskuussa kerroin teille hävittämisen taidoistani. Silloin etsin veropapereita asuntoon liittyen ja samalla huomasin monen muunkin asian kadonneen. Olenko nyt organisoitunut uudessa kodissa ja onko Tarulla nyt asiakirja-arkisto?
Facebookin puolella kerroin työhaastattelustani, johon olin varustautunut aikuisen tavoin. Mukanani oli habitukseeni sopiva todistuskansio, jossa oli muistikuvani mukaan ylppäripapereista asti kaikki tärkeä. Mieleen ei kuitenkaan tullut avata kansiota edes kotona, vaan vasta haastattelutilanteessa. Lasten taaperoaikaiset kerhokuvat ja Karvinen-synttärikortit eivät herättäneet haastattelijan empatiakykyjä, eikä edes Mattinykäs-tarra suoraan 80-luvulta. Työpaikka jäi saamatta. 

Toisaalta voi olla, että siihen vaikutti myös vastaukseni, kun kysyttiin haluanko kahvia. Kuka tahansa auktoriteettikammoinen tai epäimpulsiivinen olisi varmaan vastannut: " Ei kiitos" tai " Kiitos mielellään." Itse en osaa omaa rehellisyyttäni aina suodattaa, niin sanoin : " Ei kiitos, kun tulee muuten kakat housuun." No, ainakin olin rehellinen. En osannut edes hävetä, mutta nyt tarkemmin ajateltuna, olisin voinut vaikka vaan sanoa ei. Niin, mähän luulin myös,  että lapsilla alkoi koulu maanantaina. Turhaan laitoin pienimpiä nukkumaan arkirtymiaikaan, kun lomaa on vielä tänäänkin. 

Kyllä mä aina välillä mietin, että pitäisikö mun alkaa käyttämään kalenteriani. Mutta kun talouden ainoa kynä on nyt jo hävinnyt. 


                     

Nyt aikani pohdittuani kaiken maailman sanomisiani, olen rehellisyyden kannalla. Jos mä olisin sen kahvin ottanut, olisi haastattelu päättynyt toisenlaiseen katasrofiin. Siitä, etten jännitä tilanteita on siis myös etua!

Näin alkoi tammikuuni arkirintamalla. Miten teillä?21 kommenttia:

 1. No voihan. Mä ainakin arvostan rehellisyyttä. On kyllä ollut täysin huumorintajuton haastattelija. Mä oisin palkannut ihmisen jolla on kokemusta ja joka on samalla hauska. Se takaa yleensä, että tiimeissäkin työ sujuu. Töitä voi tehdä vaikka välillä vähän olisikin kakkaraita kalsareissa :D

  VastaaPoista
 2. Uuh jännittävissä tilanteissa tulee lauottua jännittäviä asioita, hieman jopa yrittäen rikkoa jännittynyttä tunnelmaa. Harmi ettei haastattelija ymmärtänyt aidon rehellisyyden päälle, noin rehellistä tyyppiä saa hakemalla hakea. Olisi voinu ottaa uskonloikan, himskatti soikoon. Menetti paljon. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja mua ei ees jännittänyt! Mutta jospa haastattelijaa jänskätti ja koitin sitä rauhoitella? Hmm.

   Poista
 3. Samaa täälläkin liikkeellä. Tavarat hukassa ja sammakot suussa:) mut aivan sama kunhan on mukavaa! Rehellinen vastaus on parempi näin työnantajan näkökulmasta kuin se että olet jotain muuta! Mukavaa loppiaista !

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Sä oot Taru ihan huippu, saat mut aina nauramaan kun tuun tänne. Ei kenellekään voi sattua ja tapahtua noin paljon. Alkaa tuntemaan itsensä varsin tylsäksi ihmiseksi, jolla on kaikki ainakin olevinaan järjestyksessä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua ei aina heti tteeni kyllä naurata, ku oon Hopo. Huomenna uusi haastis, katsotaan onko miehen todistukset mukana :)

   Poista
 6. Sullahan on nyt näyttänyt menneen kaikki ihan putkeen ;) Sä nyt varmaan odotat, että saatko sen duunin vai ei ;) Hauska juttu ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Putkeen menee juu! Paikka meni ohi, koska en aja. Mikähän oli todellinen syy?

   Poista
 7. No, tammikuu alkoi töiden puolesta ihan niin, että kävin vain kääntymässä Sörnäisten metroasemalla ja palasin sitten takaisin kotiin... piristävä aamuajelu julkisilla "pikku"pakkasilla. Että ihan lohduttavaa huomata jollain muullakin jonkun pallon joskus tippuvan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis menitsä vahingossa VAPAILLA töihin? Mä oon tehnyt samaa!!!

   Poista
 8. Hauskaa luettavaa ainakin näin jälkikäteen!
  Meikäläisen pienet (?) mokat tähän aikaan vuodesta etenkään eivät tunnu kovin hauskoilta, tiukka tilinpäätöskausi meneillään ja suuntaan jos toiseen asioita täsmäytettäessä aina hiukan pelko mielessä, että entäs jos täältä vielä löytyy joku isompi virhe ...

  VastaaPoista
 9. Parasta viihdettä ovat omat mokat <3. Joskus ne alkuun suututtavat, mutta lopulta ne naurattavat. Aina :).

  VastaaPoista
 10. Halusitko edes ihan todella saada tuota työpaikkaan kun menit päästämään tuollaisen sammakon suustasi ulos? En tiedä koska olet viimeksi käynyt työpaikkahaastattelussa mutta siellä kyllä kannattaa pitää kieli keskellä suuta sanomissaan. Jos käyttää huumoria täytyy todella tarkkaan miettiä kannattaako se sillä et tunne haastattelijaa etkä tiedä miten hän suhtautuu siihen. Ehkä tuon tyyppinen kommentti ymmärrettäisiin paremmin parikymppiseltä juuri valmistuneelta mutta aikuisemmalta odotetaan vähän järkevämpään asennoitumista haastatteluun. Toivottavasti ensi kerralla ei käy näin :) Tsemppiä työnhakuun silti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka anonyymi, vaikkakin tuttu :) Juu, ei ollut eka eikä vika haastattelu. Jutun pointtihan oli se, että kuinka aikuiset eivät nimenomaan näin käyttäydy. Onneksi sinäkin hoksasit ironian ;)

   Poista
 11. Täällä toinen, jolla tavarat ovat aina kadoksissa ja sammakoitakin pääsee suusta ihan liikaa joten I know your pain;)
  Toisaalta - jos ei ne tuon vertaa ymmärtäneet huumorin päälle, niin et sinä siellä työpaikassa olisi viihtynyt ollenkaan; kyllä töissä pitää saada olla oma itsensä <3
  Tsemppiä seuraavaan kertaan!

  VastaaPoista