lauantai 6. helmikuuta 2016

MINISUN VAHVA- supermuijan vitamiiniEihän mun energiatasoissa yleensä mitään vikaa ole, mutta kyllä tämä kuluva (tai päättyvä) talvi on ollut pituudessaan liioiteltu. Joo, saman verranhan se joka vuosi kestää, mutta on ollut sellaista ainatätäsamaa-fiilistä jo pidemmän aikaa.

Mä menin apteekkiin kehuskelemaan vetämättömyydelläni täysissä meikeissä ja sain epäileviä katseita. Eihän se sitä tarkoita, että jos naama on kuosissa, ettei sisäfiilis puhuisi eri äänellä. Vähän on ollut sellaista päänsisäistä kuiskuttelua viime aikoina, että nyt muija ylös sohvasta ja tanssitunneille ilkamoimaan mars. Apteekin aikuinen suositteli mulle uutta MINISUN VAHVAA.
Mä ajattelin, että voiko olla sattumaa, kun tämä yhteistyökin sattui samaan aikaan. Hauskaa! Niin tai näin, nyt on mulla testissä supermuijan monivitamiinit.


Minisun Vahva on viime syksynä lanseerattu, suomalaisille suunnattu monivitamiini, johon on lisätty mustikkauutetta! Mä olen niitä ihmisiä, joiden pakastimessa ei ole kesän satoa tallessa. Oltiin kyllä mustikkametsässä lasten kanssa viime vuonna, mutta hyttynen ja kuoriainen tapahtui. Pyrin siinä sitten tien vierestä ohjeistamaan lapsia, että reippaasti vaan, eikä niitä tarvi pelätä. Ihan suosiolla käytän uutteita ja muita tiivisteitä, kuhan enää ei tarvitse joutua luonnon armoille.
   
                                 
Monivitamiineja mä olen viimeksi syönyt raskausaikana ja silloinkin mammatuotetta, jonka pinkki paketti innostutti. Siitä on siis jo yhdeksän vuotta, noloa. Mutta jos mulle markkinoidaan aktiivisen ihmisen monivitamiinia, jossa on kaikki olennaiset vitamiinit ja hivenaineet yhdessä tabletissa, niin aika helposti innostun. Sitten kun kerrottiin, että tässä on ubikinoniakin messissä, niin olin että jihuu. (Se on antioksidantti, kerrankin tiedän!)
                     
Miksei muuten vitamiineja ikinä markkinoida passiivisille, koska hehän sitä lisäbuustia eniten tarvitsevat? No, ehkä joku vätysvitamiini ei ole niin myyvä nimi. Tai laiskiaisen tehotabletti (ostaisin senkin ja ottaisin). No joo, MINISUN VAHVA:ssa on nimensä mukaisesti vahva koostumus: valmiste sisältää muun muassa isohkon annoksen D-vitamiinia, kalsiumia, B12-vitamiinia, foolihappoa ja sinkkiä.

              

En mä muista tiedä, mutta mulle b-vitamiini on onnistuneen perhe-elämän edellytys. Silloin kun aloin saamaan pms-raivareita, kävin apteekissa niilläkin kehumassa posket punaisena. Siitä lähtien oon syönyt beetä säännöllisesti. Nyt saan sitäkin lisää.

Mitens teidän vitamiinin saannit? Otatteko purkista lisää vai syöttekö niin hienosti, ettei täydennystä tarvita?

                       Kaupallinen yhteistyö 40+ blogit/Verman
26 kommenttia:

 1. Kyllä sitä purkista on pakko ottaa lisäapuja. Minullakin käytössä monivitamiinivalmiste. Tätähän pitää testata, jos supermuija sitä kehuu.
  Energistä viikonloppua muru ♡♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Supermuija kehuu kyllä. Mulla on ihan hurjan energinen lauantai! Oon pessyt kaikkien kaikki pyykitkin ja suunnittelen leivontaa huomiselle.

   Poista
 2. Voi ihana mitkä kuvat taas, nyt olen kyllä kateudesta vehreänä sun taidoille. Hih hassu sattuma, sillä minäkin ostin apteekkarin suosittaman Minisun puru D vitskuja ja maistuvat mielestäni vadelmalta eli hyvältä. Uskon, että tuo influenssa meni helpolla ohitse koska Minisun <3

  Pirtsakkaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nöyrät kiitokset sielunsiskolleni Tiialle!
   Vadelma on muuten hyvin maku tableteissa ikinä ja onneks oot terve.

   Poista
 3. Mun vitamiinien saanti on ihan randomia eli ruuan varassa. Jos sattuu enemmän maistumaan pizza kuin lehtikaali niin varmaan joku vitsku saattaa jäädä saamatta... Hyvä vinkki tämä supermuijan vahva, eikun Minisun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on aika pizzapohjainen dieetti, joten tarpeeseen tulee kaikki nappulat ja tabletit :)

   Poista
 4. Vitamiinia otan talvella myös purkista, kesällä vähän unohtuu, mutta silloin tulee syötyä niin paljon vihanneksia ja marjoja että ehkä saan silloin tarpeeksi ruoastakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesällä ei välttämättä kai tarvitsekaan lisäbuustia, aurinko tekee ihmeitä d-varannolle ja mielelle!

   Poista
 5. D-vitamiinin osalta tuota ei vahvaksi voi sanoa. Itse uskon jopa 100 μg annoksiin aikuiselle talvikaudella ja tässä on vaan 20 :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkko kommentista! Tuotteen vastaavalta sain juuri lisäinfoa monivitamiinivalmisteen sisältämistä D-vitamiinimääristä:

   "D-vitamiinisuositukset ovat Suomessa monien mielestä alhaiset. Ne on suunniteltu keskimääräisiä saanteja ajatellen ja olettaen, että ihmiset syövät suositusten mukaisesti. Monet kokevat saavansa lisäbuustia isommista D-vitamiiniannoksista ja onneksi tarjolla on myös vahvempia valmisteita. Monivitamiineissa on ajatuksena, että niistä saa ravintoa täydentämään kaikki tarvitsemansa vitamiinit ja hivenaineet. Sen lisäksi jos haluaa esimerkiksi lisätä D-vitamiinin saantiaan, on erillinen D-vitamiinivalmiste paikallaan. Minisun Vahva on monivitamiini ja siinä on enemmän D-vitamiinia (20ug) kuin tavallisessa monivitamiinissa. Lisäksi siinä on tavallista monivitamiinia enemmän mm. sinkkiä ja B12-vitamiinia."

   Kivaa viikonloppua!

   Poista
 6. Ihanat kuvat ja olet kyllä tosi taitava! Kyllä minäkin ennen ajattelin, että ruuasta ne vitamiinit täytyy saada, mutta huomaan kyllä, että allergisena en niitä kuitenkaan tarpeeksi ruuasta saa, joten lisäannostus pillerin muodossa on todella tärkeä juttu minulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Minna! Etenkin jos on ruokarajoitteita, on hyvä ottaa lisänappeja. Mulla on onneks vaan laktoosivikaa, mikä ei aina edes oireile. Se on jännä, kun lapsille aina muistaa ladata vitamiinit puuron viereen, mutta itsensä unohtaa. Onneks muistin itteni!

   Poista
 7. Hienot kuvat! Sinulla on piirtämisen lahja.
  Tämä täti ei muuta poskeensa pistele kuin magnesiumia pillereinä. Enemmän pitäisi kiinnittää huomiota vitamiinien saantiin, epäilen, että kakki vitamiinit ruuasta saisin.
  Aikas vakuuttava tuo kirjoituksesi supermuijan vitamiinista. MiniSun siis ostoslistalle!
  Reipasta viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Supermuija kiittää!
   Magnesium on mulla auttanut jalkakramppeihin, sellaisiin ikäviin iltalevottomiin jalkoihin.
   Hauskaa lauantaita tuula!

   Poista
 8. Meiltä löytyy mustikat ja puolukat pakkasesta, tosin ne samat marjat on siellä varmaan ensi kesänäkin... syödään niitä hieman liian harvoin. Lapsilla on monivitamiinit käytössä, mutta itseni olen totaalisesti unohtanut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on jännä! Mullekin käy yleensä noin, että itselle vikana.

   Poista
 9. Hienot kuvat! Juu, kyllä täälläkin välillä purkkiin turvaudutaan.

  VastaaPoista
 10. Siitä onkin aikaa, kun viimeksi monivitamiinia olen popsinut. D-vitamiinia yritän syödä joka päivä, mutta välillä sekin unohtuu :)
  Olet kyllä ihan mielettömän taitava piirtämään!
  Ihanaa laskiaissunnuntaita ♥︎

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati! Kandee hommata noi, niin ei tarvitse niin kauheasti murehtia ruoan suhteen. Vaikka sitäkin pitää kyllä kattella.

   Poista
 11. Upeat kuvat, vitsit että olet taitava! Vitamiinit on otettu täälläkin käyttöön kun pitkään jatkunut tauti meinaa uuvuttaa koko naisen. Järeillä aseilla pöpöjä vastaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi juku! Mullakin on ollu kaksi flunssaa peräkanaa, en yhtään tiedä miks! Yleensä en saa pöpöi. Paranehan pian ja kiitos!

   Poista
 12. Kuin tästä, että juuri ne vitamiinit mitä kaipaan on sopivassa suhteessa. Tää piirros on niin upea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Mä kaipaan justiinsa lisäbeetä ja sinkkiä. Kiitos Maiju kehuista. Ihan nolottaa kohta.

   Poista
 13. oot kyl niin taitava piirtämään/maalaamaan :)

  VastaaPoista