sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Tietsikan kosto ja lapsi pulassa

Mä oon aina käyttänyt kamerana älypuhelinta, mutta eilen aloin googlettelemaan järkkäreitä. Blogikollegoilta kyselin neuvoa ja jalkauduin kauppaan kokeilemaan, koska sormituntuma on tärkeä, kuulemma. Itsehän en osaa järkkäreitä käyttää ja pelkään niitä. Tulee sellainen tyhmä ja osaamaton olo. Samanlainen kun autokeskusteluissa. Autoista tajuan sen, että sellainen on tai ei. 

Kun olin ostopäätökseni tehnyt ja tulin himaan kehuskelemaan perheelle, niin tietsikka sai slaagin. Kesken soittamansa laulun se päätti, että nyt muuten riitti. En tiedä loukkaantuiko kameranhankinnasta vaiko mistä, mutta ääntäkään ei tullut. Silmään ei syty valo. Takuu on mennyt umpeen arvatenkin joulukuussa:) 
Täällä mä nyt pohdiskelen elektronisen laitteen tunne-elämää. 


Oltiin me eilen  treffeilläkin. Isommat  olivat omissa harkoissa  ja pienin  kaverilla kylässä. Onhan avaimet, olin  kysynyt  monesti  ennen lähtöä. Kuitenkin kesken leffatreffien puhelin soi ja laskee siellä  kyseli, miksei kukaan avaa kotiovea.  Jäi muuten pariskunnalta  lopputekstit lukematta ja kahvit kauniina kuppeihin,  kun piti ääntä nopeammin  pieni pihalta pelastaa. 
Miten teidän viikonloppu  on sujunut? Elektroniikat ehjinä ja lapset tallella?ps. Toistaiseksi sählään tablettipostauksia15 kommenttia:

 1. Meillä poika hajalla, mutta tekniikka toimii (silloin kun on yhteyttä). Toivottavasti saat koneen pian toimimaan tai hankittua uuden. Rahan menoa ei voi estää.
  Kivaa iltaa kuitenkin muru ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi poikaa nyt! Kone on tän viikon to-do.

   Poista
 2. No voi harmistus... ton tietsikan kanssa. Ettei vaan olisi akku simahtanut. Kokeilitko, että laitat laturiin, jos se siitä vaikka virkoaisi. Vai onko siis läppäristä kyse?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Läppäri juu. Ei osannut ammattimieskään sitä päälle laittaa, lataa kyllä muttei käynnisty.

   Poista
 3. Nykyelektroniikkaa ei ole tehty kestämään.

  Minkä kameran ostit?

  Kameraa ei kannata pelätä, eikä hermostua jos ei heti onnistu. Harjoittelemalla kehittyy. Olin aivan hukassa ekan minijärkkärin kanssa alussa, mutta yhden kirjan ja netin kanssa opiskelin aukon, valotusajan ja ISOn merkitystä kuvaan ja kuvasin, kuvasin ja kuvasin, epäonnistuen ja onnistuen. Kymmenien tuhansien kuvien jälkeen myös kuvallinen näkemys ja sommittelu on -ainakin omasta mielestä- kehittynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla onkin niin pro-kuvat! Ostin sen, mistä kyselin. Kävin liikkeissä hiplaamassa ja kyselemässä hölmöjä ;)

   Poista
 4. Mulla on kans tällä hetkellä vähän nilkuttava kone ja yritän pärjätä sen kanssa vielä puoli vuotta. Yllätys, yllätys takuuaika meni umpeen kesällä ja syksyllä alkoi murheet. Kannattaa näyttää jollekin "korjaajalle", koska kyse voi olla yllättävän pienestäkin asiasta/viasta...Ei oo kivaa, kun hommat ei pelitä. Se on helppo uskoa. Kaikesta huolimatta toiveikkaana kohti uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käyty näyttämässä jo. Onkohan noissa koneissa ajastin, kun menevät AINA rikki just takuun päätyttyä? Ihanaa alkuviikkoa!

   Poista
 5. Mulla myös tietsikka puhisee siihen malliin, että pelolla odotan koska sanoo itsensä irti. Kaiken muun säästämisen lisäksi pitäisi kait laittaa sukan varteen myös tekniikkarahaa, kun koko ajan joku vempele sanoo riks raks ja poks. Iloa joka tapauksessa viikkoosi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oioioi. Ja takuu varmaan kanssa menny umpeen?
   Ihanaa ens viikkoa!

   Poista
 6. Oma läppärini hajosi ihan samalla tavalla viime syksynä, mutta se olikin jo läppäreiden nestori. Sinänsä tapahtuneen siis toki soi sille, mutta kyllä kylmä hiki nousi kasvoille, kun tajusin, että jaahans, mokoma rakkine ei käynnisty ja sen sisällä on kaikki, siis ihan kaikki tämän rouvan elämästä monen vuoden takaa.

  Sillä arvaa vain, olinko ottanut järjestelmällisesti varmuuskopioita mistään. Ehen - enkä tahdo muistaa ottaa vieläkään, vaikka olen oppinut kaiken kantapään kautta.

  Kun kovalevyltä saa kuin saakin pelastettua vielä jälkikäteen noin 9000 valokuvaa (juu-u, kyllä..) ja joukon muita tärkeitä tekstitiedostoja, luulisi, että varmuuskopioimisen pitäisi tulla jo selkäytimestä.

  Kaikki tekniikkasähkövekottimethan hajoavat tänä maailman aikana enemmin ja myöhemmin, nykyään yhä useammin enemmin, ja niistä mitäänhän ei voi eikä kannata enää korjata. Ei muuta kuin rahaa rahastoon jatkuvasti vain. Kohta hajoaa joku muu..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun on PAKKO opetella varmuuskopsuttelu. Blogi oli tallessa onneks!

   Poista
 7. Tietsikat on välillä pirun keksintö! Ja kiitos muistutuksesta - varmuuskopiointi lähtee kehiin näillä näppäimillä justiinsa.
  Onnea uudelle kameralle ja toivottavasti tietsikka toipuu - veikkaan näytönohjaimen sanoneen kaput - ja jos on uudehko kone, se kannattaa uusia - vanhempaan ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks ookin kuule alakerran ukon hommia!
   Jotain isoa tossa on särki, ei ees surise. Huomenna dhl hakee!

   Poista
 8. Ääh! Voi harmitus teidän tietokonetta :/
  Itse olen vääntänyt aiemmin PC-koneiden kanssa niin, että päätin, että meille ei enää PC:tä osteta :D Yksi PC löytyy, mutta siihenkin olen joutunut asentamaan Linuxin, kun Wintoosa lakkasi lataamasta päivityksiä ja aina tuli jotakin ongelmaa eteen.
  Jos Windows kenkkuilee, niin suosittelen lataamaan ilmaisen Linux-käyttöjärjestelmän, joka toimii oikein hyvin.
  Onnea uudelle kameralle :)

  VastaaPoista