torstai 24. maaliskuuta 2016

Elämäni aakkoset, jotka kannattaa lukea

Pohdintaviikon päätteeksi avaan teille elämäni kirjaimia, tärkeitä asioita kunkin aakkosen kohdalla. Joissakin voi olla useampia, jos tuli ylitsepääsemätön pakkovalita-tilanne.

A= Appukissa. Miltei 16-vuotias kunkku, fleecepeiton alla ja päällä nukkuva raitatakkinen poika. Naukuu hanhenomaisesti, lempiruoka porsaansydän. Yksi hammas puuttuu, kun vauvana hyppäsi nelosesta ampiasen perässä.B= Bloggaaminen, blogimaailma ja oheisilmiöt. Harrastus, joka antaa ihan sikana ja vie yhtälailla aikaa. Voisin sanoa toiseksi työksi, jos kehtaisin. Postauksen teko on enemmän kuin kirjoittamista. On kuvaamista tai maalaamista ja tuotteiden testailua. Kaikki ihania juttuja ja teen tätä sielullani. Päivätyöstä luopuisin anytime, jos bloggaamisella ruokkisi 6-henkisen perheen.

C= Clarins. Mun naamalle parhaat meikkituotteet löytyy tältä merkiltä. Arvioitani löydät tästä ja tästä. Edelleen suosittelen silmäpussillisille aikuisille Clarinin Instant Concealeria, mulla jo vissiin viides tuubi menossa, kun on kasseilla kokoakin.D: DIAK. Kohta loppuu tämäkin hupi, eli opiskelu. Valmistuminen siirtyy jouluun, kun puuttuva 5 op kurssi alkaa vasta syksyllä. Sitten olen valmis sossulantäti, sosionomi AMK. Koulutukseni on aiemmin ollut niitä yksityiselämän asioita, joista en ole kertonut, mutta uups. 


E= Energia. Mulla on valtavasti sitä. Paikallaan ollessa pitää vähintään renkuttaa  kynää tai taputtaa jalalla. Energian takia saan normaalisti hyvin paljon         aikaiseksi, hyvin nopeasti.

F= Frendit. Harva ja valittu päätyy sydänystäväkseni, vielä harvempi blogiin. Ihmissuhteissa arvostan tasapuolisuutta ja huumoria. Kuvissa itseni lisäksi Outi ja Suski. 


G: Grease,  nuoruuteni lempileffa. John Travolta oli niiin ihana silloin. Enää ei, koska kuminaama.

H: Hiukset. Hyvin hankala, hyvin laiha ja hyvin hoidettu. Juurikasvua saa olla koko ajan tuunaamassa, koska oikeasti olen ruskeapää.


I= Isi. <3

J= Justin Bieber. No nyt tulen kaapista ja tunnustan olevani himofani. Viimeksi Justinin vieraillessa olin Kämpissä notkumassa ja nyt menen taass. Ja juu, teinini häpeävät, minä en. Soittoäänenäni on tämä biisi.


K= Kaksoset. Meidän tytöt ovat monoamniaaliset ja monokoriaaliset. Jos munasolun jakautuminen tapahtuu yli 8 vuorokauden kuluttua hedelmöityksestä, syntyy monokoriaalinen-monoamniaalinen tilanne (MCMA), jolloin sikiöillä on yhteinen vesi- ja suonikalvo. Näitä tapauksia on vain pari prosenttia kaksosraskauksista. 
Vuonna 2004 taisi tapauksia olla 4 kappaletta koko Suomessa. Tytöt syntyivät viikolla 32. Itsekin olen kaksonen, en identtinen tosin.


L= Lapseni, kaikki 4. Vanhin täyttää jo 14, pienin syksyllä 9 ja kaksosetkin kohta 12. 


M= Mieheni. Tänä vuonna ollaan jo oltu 16 vuotta naimisissa. Ihanan rakkaustarinan pääset lukemaan tästä, ihan itteänikin liikutti.N= Nelkytplus-blogiyhteisö. Heli on kasannut upean daamijoukon (miehiä mukana kanssa, tietty) , johon mullakin on kunnia kuulua. Tästä sakista olen löytänyt sielunsiskoni Tiian sekä läheisen ystäväni Outin.

O= Optimismi. Mulla on vahva usko siihen, että asiat aina järjestyvät ja niin on tapahtunutkin. Olen lapsenmielinen murheineni, enkä vello kauaa alhoissa. 

P= Poseeraaminen. Tätä teen päivittäin kuvia varten, rumanaamapäivinä en. 

Q= The Queen. Että kun keitti, kun Freddie kuoli. Kuoleman lisäksi se, että niin moni oli mukafani ja diggasi uusinta hittibiisiä.  Itse olen kasvanut Queenin musiikin tahtiin, osa perheestä oli 80-luvulla keikallakin Ruotsissa. Paras biisi on tämä


R= Ruoka. Itse en tee hyvää, mies tekee paljon parempaa. Rakastan nakkeja ja tortillaa. Sekä sokerikolaa.

S= Siskoni. Paras kaksonen, minua 8 minuuttia vanhempi.

T= Taide. Monen vuoden jälkeen teki mieli alkaa maalamaan, enkä ole katunut. Toivon, että tällekin duunille olisi lisäaikaa ja enemmän valoa.


U= Uskallus. Olen rohkea sanomaan, mitä olen mieltä. Etenkin jos olen eri mieltä. Äänitorvena toimiminen johtaa usein vastuunkantoon. Tämä joskus väärinymmärretään riidanhaastamiseksi. 

V= Veli. Isoveljeni Iiro, jolta olen oppinut Queenfanituksen lisäksi hvyin monta elämässä tarvittavaa asiaa. Keskeisimpinä  oikeudenmukaisuus ja muiden puolustaminen, sekä oman luovuuden käyttö.

X= Asento, jossa nukun. 

Y= Ylpeys. Ei nenä pystyssä olemista vaan oman arvon tuntemista. Tätä olen muillekin opettanut.

Ä= Äiti, tietysti. Soittelemme usein ja vieläkin kysyn äidiltä neuvoa asioihin. 

Ö= Öykkäröinti, eli maailman asioista meuhkaaminen. Ei kotisohvalla, vaan niiden puheeksiotto paikoissa (oli se sitten toisten väärinkohteluun puuttumista tai opettajan ammattitaidon kyseenalaistamista). Tämäkin yhdistetään riidanhaastamiseen. Moni tulee jälkikäteen kiittämään sanomisistani, mutta tilanteet hoidan pääasiassa yksin.

Onko sulla jostain kirjaimesta kysyttävää? Musta tuntuu, että jäi niin paljon kirjoittamatta.


18 kommenttia:

 1. Grease oli munkin lemppari ja menossa katsomaan sitä musikaaliakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mekin mennään ensi viikolla ennakkoon.

   Poista
 2. Bieber tuli kyllä melkoisena yllärinä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä! Mulla on sellaisia kuvia kännykkä täys (kiitos Outin) että viimeistään niillä käännytän!

   Poista
 3. Joo, mä olin oikein tyytyväinen tähän listaan, koska olin siel monta kertaa.
  Oisit mun listalla B ja T kirjaimen kohdalla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä oot mun B ja O virallisesti. Puss. Ja muista bikinit.

   Poista
 4. Öykkäröinti. :D Ihana lista, oli kiva lukea!

  VastaaPoista
 5. Olet kyllä mielenkiintoinen persoona, aloin seuraamaan blogiasi jo sen ensiaskelista saakka. Queenin musa iskee niin täysillä...; ) Ihanaa pääsiäistä Taru & koko kaunis perheesi : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa olla mielenkiintoinen, hehhee! Hauskaa pääsiäistä.Heli!

   Poista
 6. Kiva postaus. Olipa harvinaislaatuinen kaksoisraskaus, aina oppii jotain uutta.
  Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei tuosta paljoa suomeksi tietoa ole. Itsekin pääsyin amerikkalaisille sivuille aikoinaan saamaan tukea.

   Poista
 7. Ai että tykkään susta ja tuntuu vaan, että me jollain merkillisellä tavalla ollaan ymmärretty toisiamme ensi katseesta. Olen niin otettu, että olen aakkosissa mukana ja olen niin iloinen, että olet löytänyt ystäväksi ihanan Outin.<3

  Blogisi on niin moniulotteinen ja hauska, että ties minne se vielä vie ja sun kirjoittamislahjoista vähän kade, mutta sillä lailla hyvällä, että ylpeys tuntea. <3

  Tuon monohommelin kaksosista saat selittää juurta jaksaen joskus kahvin äärellä, en tajunnut mitään, ei ole vastaanottavainen olo, tarttiskohan laittaa foliohattu päähän?

  Sulle voin kirjoittaa vaikka mitä hullua ja ymmärrät. <3 Senkin nero. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipas tämä KAUNIS kommentti. Ihan alkoi silmään pistämään ja vesi valuu. Joo, tietysti olet mun aakkosissa, koska olet mulle tärkeä ihminen. Mä oon ihan samaa mieltä tuosta ensikatseesta ja ymmärryksestä ja telepatiastakin.
   Nyt kun sä sanot, että mun blogi on tavallaan hyvä ja kaikkea, niin alkoi hävettämää sillee suomalaisittain. Sä oot maan johtavia aikuisblogaajia ja ihan matalana otan kehut vastaan. Kiitos!
   Älä laita sitä foliohattua ny kuitenkaan, mutta ton momohomman selitän kyllä kasvotusten. Tarviit nenäliinoja sit.

   Poista
 8. Tää oli ihan huippu postaus, ihana oppia näin sinusta lisää :D Ihanaa pääsäiäistä sinulle ja perheellesi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Souliina! Mä tykkään tehdä tällaisia juttuja. Ihanaa pääsiäistä!

   Poista
 9. Ihanat aakkoset :) Grease on ihana, mutta että Justin Bieber...

  Ihanaa pääsiäistä <3

  VastaaPoista