sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

UTELIAISUUSOPAS

Mun vankan kokemuksen mukaan on kahdensorttisia ihmisiä. Niitä, jotka elävät skandaalihakuisesti muiden asioita udellen ja niitä, joilla ei ole tarvetta sellaiseen. Itse kuulun jälkimmäiseen. Toki mediassa olevat megaluokan asiat kiinnostavat, mutta muiden kanssabloggaajien tai työtovereiden bisnesten penkominen ei mielestäni ole aikuismaista käytöstä.

Nyt kun mulla on selvästi syvällisyysviikonloppu ennen pms-raivoja, mietin mistä uteliaisuus johtuu ja päätin koostaa muutamia ohjeita uteliaille.

                      KUINKA SELÄTTÄÄ UTELIAISUUS 

1. Jos sinua mietityttää, mitä joku ihminen puuhailee kannattaa, kysyä ihmiseltä itseltään. 

2. Hui, en mä nyt siltä kehtaa kysyä. Miksi pitäis?
Koska toisen käden tieto on toisen ihmisen suusta. Kaiken lisäksi on reilua, että jos sinua niin kovin kiinnostaa toisen ihmisen asiat, kerrot sen myös asianosaiselle suoraan. 

3.  Juorujen hakemisesta kiinnijääminen on noloa sinulle, ei minulle. 

4. Miten mä sitten kysyn?

Kysy vaikka, että onko sulla joku ihanaa meneillään? Ethän kuitenkaan oleta, että blogimaailmassa suunnitteilla olevia kuvioita paljastetaan neuvotteluvaiheessa. Siinä ei ole mitään henkilökohtaista.

5. VAPAAEHTOINEN(Voit myös kysyä, mitä kuuluu, mikäli haluat tietää mitä kuuluu. Jos et halua tietää mitä kuuluu, en ymmärrä uteliaisuuttasi alunperinkään).

6. Mieti miksi kysyt?
Oletko miettinyt, miksi muiden asioilla on suuri merkitys juuri sinun elämässäsi?
- Saatko muiden ansaitsemilla suhteilla itsellesi meriittiä?
- Oletko valmis jakamaan omia asioitasi vastavuoroisesti? Jos et, niin ei kannata kysellä muidenkaan. Yksisuuntainen tie johtaa vain pois.


                                                          JOS HALUAT JATKAA UTELIAALLA LINJALLA, TEE NÄIN

1. Kysy aina monelta eri ihmiseltä, mitä sille yhdelle kuuluu. Älä IKINÄ kysy siltä yhdeltä kuitenkaan.

2. Kysy aina monelta eri ihmiseltä, mitä mahtavaa heille kuuluu. Juorua tästä muille. Se, että he puhuvat keskenään taisi unohtua tässä kohtaa

3. Kysy aina monelta eri ihmiseltä, ovatko he saaneet jonkin tavaran/asian/viestin/kutsun. Muista kertoa, että itse olet saanut. Miksi? Siksi, koska silloin sinä olet tärkeä. 
4. Älä koskaan jaa niitä tietoja, joita olet saanut muilta. Miksi? Koska tavallaan olet ne itse ansainnut uteliasuudellasi. Vai miten se nyt meni?
5. Unohda se, että taas ihmiset puhuvat keskenään ja yhteistyökumppaneillekin.Kumpaan kastiin sinä kuulut? Itselle ne rakkaimmat blogiystävät ovat sydämellisiä ja pyyteettömiä, aitoja ihmisiä. Kovanahkainen, yksinkertainen röyhkeys ajaa herkän Ilopillerin kauas.

8 kommenttia:

 1. Mä kuulun ryhmään joka ei utele. Olen ihan aidosti iloinen, jos joku blogikaveri saa jonkin hienon diilin, koska tiedän mitä sen diilin saaminen on vaatinut tai vaatii. Se on tosi, että toisten asioihin puuttumisesta ei yleensä mitään hyvää seuraa, vaan sana kantautuu ikävä kyllä sinne yhteistyökumppaneille asti.
  Ihanaa sunnuntaita mun blogibesulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tiedän, ettet utele etkä kyllä toitottelekaan. Se kun Suomi on pieni johtaa siihen, että maine kiirii nimen edellä, hyvässä ja pahassa

   Poista
 2. Outi kiteyttikin yllä hyvin kaiken mitä itse ajattelen asiasta. :)

  Tosi hyvin kirjoitetut ohjeet, kiva, että otit uteliaatkin huomioon. :D Selkeästi syvällisyysviikonloppu ennen pms-raivoja otollista aikaa näiden pohdiskeluun. ;)

  VastaaPoista
 3. Minäkään en utele. Mua ei itse asiassa jaksa edes kiinnostaa kuka on saanut mitä ja mistä on saanut. Kuka menee minne ja miksi mua ei ole kutsuttu...EVVK, ei vaan voi kiinnostaa. Aitous on tärkeintä, millään muulla ei ole mitään väliä. Pus, pus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan samalla kannalla kanssasi. Mullakaan ei ole aikaa pohtia muiden menoja tai menemättömyyksiä.

   Poista
 4. Ihania naisia, mua kyllä voi vähän kiinnostaakin, mutta itse otan kaikki selvää ja miltei kaikki omat diilini hoitanut. Avunanto on myös vastavuoroisuutta, silloin kun on sellaisia jekkuja joita voi jakaakin ja vinkata. Toisten ihmisten yhteystietoja joita ei ole missään, ei tule jakaa eikä diileistä tule kertoa ennen kuin on nimet paperissa ja ei silloinkaan. Yleensä se juttu vaan sitten plompsahtaa sinne blogiin ja ihan lähimmille voi joskus sitten jotain iloitakin.

  Mutta juu ei ole tapana kyllä ihmisille kirjoitella ja kysellä mistä sait tai mitä, kun on kerran paras kamuni google. Sanomattakin on selvää, ettei kaikkia voida kutsua kaikkialle ja siksi ei haittaa, vaikka kutsuja saa jonnekin, saan sitten taasen toisaalle. :) Ooh voisin kait jatkaa loputtomiin, tänään on hieman sellainen maaninen mutta väsymyksen kuorruttama päivä, joten en ole ihan varma näkyykö punaista lankaa missään.

  Oot ihqu, heti tiesin sen kun sun nassun näin ja oikeastaan jo ennen sitä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan tässäkin niin samoilla aalloilla tiiaseni, että huhhuh kun kananlihattaa!
   On tämä netti outo kun toisia parittaa ja samalla toisia erkaannuttaa. Mutta tosi on se, mitä maiju sanoi yllä: aitoudella on väliä.

   Poista