sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Uuden kameran kauhu ja ekoja kuvia Olympus PEN EPL-7

Yli viikon oon marinoinut uutta järjestelmäkameraani eli Olympus PenEPL-7 laatikossaan. Uusien koneiden käyttö on aina jotenkin pelottavaa ja tulee väistämättä osaamattomuusfiilis. Kun nappuloita on paljon ja sormi koskeekin vahingossa väärään kohtaan, tulee vahva epäonnistumiskokemus ja sitten laite päätyykin takaisin laatikkoon. Nämä on näitä perfektionistin taakkoja, heti pitäisi osata kaikki maailman asiat täydellisesti, keneltäkään neuvoja pyytämättä. Kun olin saanut jonkinlaisen mielenrauhan kameraantutustumiseen ja hihnan ilman youtubeohjeita asennettua, aloin ottamaan kuvia. En suinkaan ulkona, ettei kukaan luulisi mua valokuvaajaksi. Jos joku luulisi mua hienon laitteen takia päteväksi ja sattuisi vaikka kysymään neuvoa, päätyisi laite taaskin takaisin laatikkoon. Mähän olin jo miehen laittanut kamerakauppaan kysymään neuvoja vaimolleen objektiiviasioista. Ai miksi? Koska tekniikkakaupoissa mulle tulee henkilökohtainen hätä. Samanlainen kuin heteromiehille meikkivoidehyllyllä. En osaa kysyä oikeita asioita ja lopulta ostan hemmetin kotiteatterisysteemin tajuamatta, että meillähän on sellainen jo. Kivat myyjäsedät yleensä näkevät, että nyt on daami muuten väärässä kaupassa ja siinä samassa tulee kaupiteltua tarpeelliset viipaloimislaitteet ja ilmankostuttimet. Se fiilis, mikä tulee, vastaa samaa kuin puhelinmyyjille jutteleminen: ei kiitos, ei kuitenkaan kiitos, ai lahjakin, no okei sitte!
Tossa kamerassa on sellainen kiva juttu, kuin sisäänrakennettu wifi. Saan sillä kuvat siirrettyä suoraan tänne bloggeriin, mikä kyllä jeesaa tilapäisesti läppäritöntä kirjoittajaa. Kännykällä olen yrittänyt tänne postauksia puolisokeana  näperrellä, mutta ei siinä mene kuin omat ja perheen hermot. 

Älkää missään nimessä nyt sitten kysykö vinkkejä kameran käyttöön ainakaan multa. Mä harjoittelen vielä sisätiloissa hikikämmenien kanssa ja sitten vasta, kun voin selkä suorana liikkua mestoilla kunnon vehje kaulassa, olen valmis sanomaan muutakin, kuin wifi on.Sujuuko teillä sisäänajot aina hienosti, samantien oppien ja maltilla? Hyh.

21 kommenttia:

 1. Maltti on valttia. Mä olen kuin mies näissä asioissa,en halua lukea ohjekirjoja. Rämplään nappuloita, kiroilen ja kokeilen. Tiedän siis tuon turhautumisen tunteen.

  VastaaPoista
 2. No ei todellakaan ollut alkuun helppoa eikä edes myöhemminkään. Vaati toistoa, toistoa, toistoa ja erilaisia kokeiluja. N. 10.000 kuvan jälkeen alkoi tulla vähän kelvollistakin niin säätöjen, sommittelun kuin rajauksen suhteen. Netistä onneksi löytyy hyviä ohjeita kun ei livenä kehtaa kysyä. Tämä on aika hyvä sivusto http://www.mikkosaari.fi/ohjeita-ensimmaista-jarjestelmakameraa-ostavalle/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Lumo! Toihan on meidän mikko, eikö?

   Poista
 3. No wau nyt oon niin kade, tuntuuko siellä asti kuumotus? Täällä aina vaan älyluurilla. Ihanaa päivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mäkin puhelinta edelleen käytän, älähän kuumottele :)

   Poista
 4. Mä olen haaveillut tosi pitkään uudesta linssistä, kameraani olen tyytyväinen, mutta kun se linssin pirulainen maksaa melkein saman verran kuin uusi järkkäri. :D Olisi vaan niin ihanaa, että olisi yksi hyvä linssi jolla voisi tilanteessa kuin tilanteessa ottaa räpsyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm. Eikö kaikilla voi kuvata kaikkialla?

   Poista
 5. Ei suju, ei hienosti, ei samantien eikä varsinkaan maltilla.
  Hauska postaus ja hyviä kuvia.

  VastaaPoista
 6. Voi toi kamera on niin paras. Hyvä kun ostit heti kerralla oikean ;) Itse kun ostin ekana yhden ja huomasin heti, että haluan jotain muuta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä tää niin paljon kehuja sai, että osasin valita niisen avulla. Itte en ikinä!

   Poista
 7. Voih, sulla on nyt tuo uusi lelu :D Mä luen aina oppaat läpi ja ei onnistu siltikkään, hermot vaan menee:) Hyvät kuvat olet jo saanut otettua, aivan mahtavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lelu nimenomaan! Mä en ol manuaalia edes lukenut, aattele.

   Poista
 8. Kuvamaan ei opi muuten kun kuvaamalla ja kuvaamalla ja kuvaamalla. Onneksi se on mielekästä hommaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, vaikka en mä siitä kyllä vielä kauheasti tolla nauti.

   Poista
 9. Hyviä kuviahan sinä ensikertalaiseksi olet saanut <3. Jatka samaan malliin vain. Harjoitus tekee mestarin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sana! Jos kone on hyvä, se tekee työn.

   Poista
 10. Hyvä valinta :) Mulla ei pinna kestä opettelua, jotenkin pitäis saada ihmeelliset taikavoimat yön aikana tai jotain. Mutta onneksi tulee kuitenkin ihan hyviä kuvia myös automaattiasetuksella.

  VastaaPoista
 11. Tuota kameraa olen kuolannut itsekin. Se on hieno! Onnea uudelle kameralle!

  VastaaPoista
 12. Olipa hauska tarina! Minä olen tämän viikon Helsingissä. Ja Verkkokauppa.comissa kävin. Samainen kamera mustahopeisena tarttui mukaan :)
  En ole vielä ehtinyt kunnolla tutustumaan ihanuuteen, mutta kotona sitten :)
  Pirteää naistenpäivää!

  VastaaPoista