tiistai 19. huhtikuuta 2016

Meillä on LOISIA ja joka paikkaa kutittaa

Nyt kun oon kokonaan unohtanut sen, miten inhoan kylmiä ilmoja ja lumihankia, sain uuden trauman.
Meidän kissat kantavat punkkeja sisään. Osa elukoistammehan ulkoilee ja se eläkeläisille sallittakoon. Tämä uusi kotimme on kuitenkin jonkin punkkimaailman pääkaupungissa, koska niitä on joka paikassa. Appukissahan ei saa unta ilman minua, joten hän nukkuu vieressäni. Tossa viime viikolla, kun aloin häntä iltasella hieroskelemaan, olin että hyi. Kaulapannan alla oli viisi ittensä pulleaksi imenyttä punkkia ja selkäturkista tippui sänkyyn yhtä monta kävelevää. 
No, mä sitten menin apteekkiin seuraavana päivänä ja ostin linimenttiä, joka nämä kauheat karkoittaa. Mutta eipä toimi meillä. Edelleen kissa kuljettaa niitä sisälle ja mä nukun makuupussissa borrelioosikauhuissani. Soitto eläinlääkärille paljasti, että kaikki ei toimi kaikille. Oon vähintäänkin hysteerinen nyt, että jos meille tulee joku kamala tauti. Eläviä punkkeja nappaan kissoista päivittäin, edelleen. Sisälläpitäminen ei ole vaihtoehto, eikä se, että kissat lukittaisiin yöksi eteiseen hillumaan. En siis tiedä mitä tehdä, neuvokaa!

Kampaaminen ennen yötä ei ole auttanut, koska niitä löytyy aamulla kissan tyynystä (joo, on sillä oma tyyny ja pehmolelut). 


MITEN PUNKEISTA PÄÄSEE OIKEASTI EROON?

15 kommenttia:

 1. Hyi himpura. Pakko sun on varmaan eri aineita kissoihin kokeilla. Hitokseen tulee kyllä kalliiksi, mut mielummin maksaa aineet kun saa borrelioosin.

  VastaaPoista
 2. Hyi, nyt menee vilunväreitä. Punkit on kyllä vihonviimeinen vitsaus mitä voi olla. :(

  VastaaPoista
 3. Punkit on kyllä inhotuksien inhotuksia! Itselläni on punkkirokotus otettu, mutta se ei suojaa kuin puutiaisaivokuumeelta. Borrelioosin pelossa saa taas kesällä farmilla olla koko ajan tarkistamassa paikkoja. Onneksi meidän Viiru oli sisäkissa, joka ulkoili valvotusti - punkit pystyi tarkistamaan helposti.
  Toivottavasti löytyy oikeat myrkyt teille! Tsemppiä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos leidi! Mä etsin ainetta edelleen.

   Poista
 4. Apua..:/ Mitens punkkipanta? Tai saako kissoille syöttää valkosipulikapseleita? Osaisko eläinlääkäri kommentoida sitä valkosipuliasiaa..tai tietäisköhän luontaistuotekaupan väki? Mutta tsemppiä! Punkit on helvetistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punkkipanta on kuulemma hermomyrkkyä ja voi saada kissan pään sekaisin.

   Poista
 5. Hyi hitto. Meillä naapurin kaunis pitkäkarvainen nukkuu nyt mun sängyssä. On ottanu meidät isännikseen. (naapuri tietää)Viime kesänä otettiin siitä vaikka kuinka monta punkkia pois. Nyt olen hankkinut nestettä, kun kerkeis laittamaan sille. Pitää sänky katsoa kun kissa herää. On ollut yön ulkona, niin en henno ajaa sitä pois.

  VastaaPoista
 6. Haha oonko jo kertonut meikäläisen punkkitarinan, mutta siinä pääsi kammosta, kun kammo toteutui. Juu näitä piisaa ja välillä lattioillakin pyörii pulleina ja hyvinsyöneenä. Käärmeet niitä pelkään eniten, joten punkit ovat pikkujuttuja, ehkä. ;)

  VastaaPoista
 7. Kääk!! Ihan kamalaa!
  Olen eläissäni nähnyt ainoastaan yhden kerran punkin, kun se poistettiin kaverin koirasta viime syksynä. Lapissa ei ollut punkkeja, joten en edes tiennyt niiden olemassaolostakaan, ennen kuin nyt ihan viime vuosina.

  VastaaPoista
 8. Hei, käytin aikoinaan kissoilleni niskaan tiputettavaa Frontline-ainetta, joka on kehitetty punkkeja ja kirppuja vastaan.Se oli tehokasta ja kissat elivät melkein kaksikymmentä vuotiaiksi.Yritin käyttää myös "myrkkypantoja", mutta kissat repivät ne aina pois. Tuota Frontlineä on myös koirille ja olen kuullut sen olevan tehokasta myös niille. Terveisin Keski-Euroopasta

  VastaaPoista