perjantai 6. toukokuuta 2016

EI TULLUT MIELEEN-HAASTE

Viime yönä odotellessani kesälaitumella hilluvaa Appukissaa keksin uuden haasteen bloggaajille. Mähän olen tunnetusti ajoittainen sählä, jolla on tavarat sun muut väärissä paikoissa. Tämä haaste ei ole kuitenkaan tavaranetsintähomma, vaan ohjeet menevät näin:

Meillä kaikilla on ollut elämässä tilanteita, jotka tulevat kaikken todennäköisyyksien mukaan menemään pieleen. Sellaisia, joista muut sanovat heti, että ” etkö sä muka tajunnut etukäteen”. Mulla on aina tapana sanoa, että ei tullut mieleen. Ja se on ihan totta. Ei vaan tullut mieleen. Karkeana esimerkkeinä (kohta kerron oman tarinani) voisi pitää tällaisia: Tapetoida homeinen seinä piiloon. Vuorikiipeillä ilman varustetta. Ottaa selfie keskellä autotietä ruuhka-aikaan. Haasta siis kaksi bloggaajaa kertomaan omasta fail-tilanteestaan ja merkkaa minut haasteen alullepanijaksi.

ite tein, ei saa kopsaa tai suutun


Oma tarinani tulee tässä.

Parikymmentä vuotta sitten, kun siivosin keskustahotellin huoneita, olin ihan omissa maailmoissani. Olin sijoitettuna kerrokseen 4 ja respalainen tuli ilmoittamaan, että yksi neloskerroksen huone tulisi laittaa kuntoon kiireellisesti. Vip-vieraat ovat matkalla. Olin että ookoo. Jatkoin hommiani ja parin tunnin päästä tuli huonepalvelu viemään huoneeseen hedelmäkoria. 
Huone oli edelleen likainen ja huonepalvelija jätti siivoojankärriini hedelmäkorin sanoen: ” tuo huone on vieläkin likainen, eikä tätä voi sinne viedä.” Tässä vaiheessa ihmettelin siivoojan hitautta ja piilotin korin lakanoiden sekaan ja jäin odottelemaan, koska huone olisi valmis. Veisin korin sitten.

Aikaa kului, lounastaukokin oli. Palatessani kerrokseen kurkkasin huoneeseen, eikä sitä ollut kukaan siivonnut. Respa soitteli, että asiakkaan kone on laskeutunut ja sanoin ” ookoo”. Tässä vaiheessa alkoi ahdistamaan. Banaanit hedelmäkorissa mustuivat silmissä. Söin ne. Söin appelsiinitkin. Kuoret jätin kärrin päälle.

Lähempänä kolmea tuli itse vastaanottopäällikkö kerrokselle katsomaan huonetta, joka oli vieläkin likainen. Vasta tässä vaiheessa selvisi, että se laiska ja hidas siivooja olin minä. Ei tullut mieleen, että minun olisi pitänyt se huone laittaa kuntoon. No, hoidin homman ja siistiä tuli. Vähän ajan päästä tulikin sitten huonepalvelu tuomaan skumppaa siivottuun huoneeseen ja kysyi minulta, missä se hedelmäkori on. Tässä vaiheessa oli jo niin dorka olo, että olin valmis irtisanoutumaan. Siinä ne banaaninkuoret roikkuivat näkyvillä ja ihan pokkana sanoin, että ”Mä söin sen.”
Ilme oli sanoinkuvaamaton. En osannut perustella mitenkään, en kerta kaikkiaan. Häpeä oli valtava, mutta ei vaan tullut mieleen.


Haastan Outin ja Tiian kertomaan elämänsä kokemuksesta, joka ei mennyt putkeen. 

27 kommenttia:

 1. Ai herran jestas mikä tarina. Kiitos haasteesta <3

  VastaaPoista
 2. Olipahan tarina sulla, heh heh!
  Kiitos haasteesta muruseni <3

  VastaaPoista
 3. *reps*

  Hauskan haasteen keksit 😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee. Öisin tulee kaikkea mieleen.

   Poista
 4. Voi luoja, apuaaaa, reeeps! :D t. Laura

  VastaaPoista
 5. Hihittelen täällä.. kaikkea sitä sattuukin. Hauskaa perjantaita sinne.

  VastaaPoista
 6. Vastaukset
  1. Sä varmaan kuulit tän ekana livenä.

   Poista
 7. Oh my God tää napsahti mulle, minkähän monen monista tarinoista valitsisin. UUh nyt tarvitaan piiiitkä tuumailutauko. Ihan megahauska juttu ja nuorilla varsinkin on paljon tota ei tule mieleen vaivaa, hihi. :) Kiitos haasteesta, kunnia <3

  VastaaPoista
 8. Heh, voin hyvin kuvitella tuon tilanteen.

  VastaaPoista
 9. Apua! Tämä oli kyllä ehkä päivän paras juttu. :D

  VastaaPoista
 10. Nauroin ihan kippurassa :D :D :D Jäin miettimään kuka VIP vieras mahtoi saada sen huoneen... :D :D :D

  VastaaPoista
 11. No tuo hedelmien syönti ei kyllä ollut mitään sähläämistä enää vaan suoranaista typeryyttä.

  VastaaPoista