perjantai 29. heinäkuuta 2016

Viiskytkilsaa Pokémon Go:taMua kävi niin sieppaamaan, kun kaikki kiva yritetään pilata. Meidän perhe, minä etunenässä, on ihan hurahtanut Pokemon Go-peliin. Eikö jotkut verhontakaiskyylääjät ympäri Suomen ole tästäkin tehnyt ongelman. Ensin haukutaan teknologiaa, kuinka se syrjäyttää ihmiset omiin koloihinsa ja nyt kun sama teknologia on saanut sohvalle syrjäytyneet teinit ulkoilemaan, on sekin väärin ja kyseenalaista.

Mulle on tullut viikossa nyt 50 kävelykilometriä. Kaikille lapsille ostettiin uudet lenkkarit, koska heillä on mittarissa saman verran ja varpaat rikki. Tuolla me kylänraiteilla hengataan iltaisin mun töiden jälkeen ja aamuisin niitä ennen. Musta on ihailtavaa, tän pelin myötä suomalaisten kynnys jutella vieruskaverille on poistunut.


Vielä kuukausi sitten mua vähän katteltiin kieroon, kun oon sellainen hölöttäjä ja jään vieraiden kanssa suustani kiinni. Mua kiinnostaa ihmisten kuulumiset, tunnettiin tai ei. Nyt muut tekevät samaa, etenkin pokemonittajat. Ei ole  mitenkään outoa, että pikkujonnet raitilla kysyvät: ” ooksä valor, instinct vai mystic” (Pokeminin tiimit, itse oon valor eli punainen).

Jos aatellaan, miltä olisi pari kuukautta sitten tuntunut tämä: 

Aikuinen nainen on keskellä metsää klo 23 kännykän kanssa. Nojaa puuhun ja näpyttää täysiä. Suusta pääsee kirosanat ja vihdoin jess. 

Oltais vähän varmaan katteltu, että tuo muija on karkuteillä lähimmästä lataamosta. Nykyisin toisen puun takana on samanlainen Pokegymin valloittaja ja kivellä istuu kolmas.Vastuullisena mammana oon opettanut lapsille, että sitä screeniä ei tuijoteta. Kännykkä värisee, kun saalis on lähellä. Vastuullisina lapsina mun lapset ovat sanoneet, että olen liian vanha neonväreihin.

Pelaatteko te, tosissaan vai muodin vuoksi?

23 kommenttia:

 1. Mä pelaan, mutta en noin tosissani kuin sinä. Eilen kävelin tarkotuksella pidemmän lenkin, että vihdoin pääsin sille seiska tasolle.
  Mun mielestä tää peli on ollut hyvä keksintö, tosin myös luo niitä vaaratilanteita kun tuijotetaan vaan sitä ruutua, eikä oikeasti esim. liikennettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkusten kanssa pitääkin olla aikuinen messissä. Ja isompienkin, jos ei järki leikkaa.

   Poista
 2. Pelaan, kuten tiiät! ;) Tää on ihan mahtava juttu! :) t. Laura

  VastaaPoista
 3. Juu tulee pelattua :D mukavaa ajanvietettä kun käy koiran kans lenkillä :) omat haasteet siinä saaha pokei kiinni kun toises kädessä on koira.

  Niinhä asiat aina menee - alkuun kun tulee uus juttu niin ollaan hui kamala. Nopeesti muuttuu et onki iha normaalia. Elämä on vaa tällasta :) hienoo must et ihmiset liikkuu ja ulkoilee!


  http://aktiivinensohvaperuna.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on hei keksitty joku ranneke pyydystämiseen!

   Poista
 4. Ja mua kanssa sieppaa kun tääkin kiva yritetään pilata. Oon lukenut facekavereilta näitä v*ttu miten tyhmää, ette oo lapsia, tyylisiä kommentteja. Oli joku hyvä blogikirjoitus siitä että voiko olla väärällä tavalla aikuinen. Ehkäpä joku muu on vielä tyhmempää kuin tän peli parissa ulkona liikkuminen! Sain kommenttia tyyliin "liikun mä muutenkin", no hyvä jos liikut mut parista henkilöstä sori epäilen tän todenperäisyyttä. 😉😄 Mä voin ainakin rehellisesti sanoa et tän ansiosta sain taas ahterini ylös sohvalta. 😊 T. Laura

  VastaaPoista
 5. En pelaa -ainakaan vielä. Kuka ties vaikka jossain vaiheessa innostuiskin :D

  VastaaPoista
 6. Mä pelaan, mutta sillain kohtuudella, tosin oon mä tehnyt tikusta asiaan lähteä kävelemään huoltoasemalle ja ja ja ja.... :D Mut joo vasta taso 9, kohta tosin taso 10. Tän pikku kaupungin huono puoli on se, että täällä ei ole pokestoppeja suuren kaupungin malliin ja kävellessäkin vastaan tulee vaan rottia, lintuja ja matoja. :D Esim. jos meiltä lähtee väärään suuntaan käveleen, voi kävellä vaikka viisi kilsaa eikä yhtään stoppia ole mailla eikä halmeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höh. Mä oon menny ihan vieruskuntiin pelaamaan. Pkseudulla mahdollista

   Poista
 7. Meillä pojat pelaa mutta mä en o vielä, ehkä pitäis :)

  VastaaPoista
 8. En pelaa. Mä en ole oikein jaksanut kiinnostua tuosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisihan sitä tietysti kokeilla...=)

   Poista
 9. Meillä yksi kolmesta lapsesta pelaa. Musta se on ihan ok, koirakin saa kunnon lenkkejä useamman kerran päivässä. Ei tuu niin "pokemonottojan" olo kun on koira messissä ;)

  VastaaPoista
 10. Minä en pelaa mutta muut kylläkin. Ja hei se on ihan ok! Lapset ainankinkin liikkuu taukoamatta ja mikäpä sen parempi. Poika metsästi lentokentälläkin aamu neljältä pokeja :D

  VastaaPoista
 11. Vaikka en itse pelaakaan, toi on musta hieno juttu. Ennen kaikkea kuinka saa ihmiset liikkumaan. Mukavaa viikonloppua ja Pocemon-bongailuja :)

  VastaaPoista
 12. Täällä toinen Team Valoriin kuuluva Pokemoniin hurahtanut :D 100km plakkarissa ja on tullut miehen kanssa ihan eri tavalla lähdettyä kiertelee kotikaupunkia, huippu peli!

  VastaaPoista