maanantai 10. lokakuuta 2016

Isoja valintoja.

Ei se sitten mennytkään ihan putkeen se vuorotyö ja perhe.Alkoi sitten koulujen alettua kuulumaan kotoa sellaista palautetta, että miksen ole koskaan kotona. Ja tottahan se oli. Heräsin kunnon äitinä aamuisin kuudelta, jotta olisin nähnyt koululaiset. Lapset lähtivät aamuisin ennen kahdeksaa ja täällä mä himassa sitten istuin ja nautin omasta ajasta.

Omasta ajasta voi kuitenkin nauttia vaan tiettyyn pisteeseen saakka, kunnes se alkaa tuntua vaativalta. Tein myös järkkyjä rupeamia: aamusta omaan kouluun ja suoraan illaksi töihin, ilman vapaapäiviä välissä. 
Töihin lähdin yleensä yhden aikaan, palatakseni himaan illalla puoli kymmenen. Jolloin lapsista näkyi enää päälaki tyynyssä. Aloin miettimään, että mikä nyt muijaa kalvaa. En ollut koko syksynää kysellyt yhtäkään bilsanläksyä, olin missannut kaikki vanhempainillat ja futistreenit.


Alkoi pohdinta. Onko väärin olla tarpeen kotona, jos lapset ovat jo koululaisia? Pitäisikö keskittyä enemmän siihen ”omaan uraan” ja oman elämän kehittämiseen? Mutta sitten mä kelasin, että hei: nää tyypit on tärkein osa mun elämää enkä voi sitä missata.  Tuntui, että olen aina väärässä paikassa. Eli en kotona, kun kaivattiin. Mä sitten joudun tekemään päätöksiä ja sanoin morjens elämäni kivoimmalle työpaikalle tähän mennessä. Hain päiväduunia, koulutusta vastaavaa. Ja sain sen. Hävettää vähän. Laskin, että tämä on tälle vuodelle jo kolmas uusi aloitus. Vieläkö vanha aivo jaksaa oppia uutta tietoa? Eiköhän. 
Kuitenkin sillä, että saan istua ruokapöydässä lasten kanssa illalla, on isompi merkitys mulle, kuin millään muulla. 
Nään kaikki Vain Elämäät-suorana. Nyt mä olen viikon vielä välilomalla ennen uusia tuulia ja nukun kaikki univelat pois. Ja neulon.

8 kommenttia:

 1. Loistava päätös 😊 Kyllä sä sisäistät helposti uudet kuviot, oot vielä niin nuori 💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enköhän :) Olen kyllä nopee oppimaan.

   Poista
 2. Mä kannatin tätä muutosta alusta asti, vähän itsenäistä syistäkin tosin. Nyt sulla on aikaa myös mulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on. Kesällä ei nähty ever!

   Poista
 3. Sama täällä. Jätin etenemismahdollisuuden että saan olla lasten kanssa illat kotona. Ja hei, mulla jo kaksi lukiolaistakin... Kyllä uusia alkuja saa olla vaikka kuinka ja monta, iloista syksyä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niitä mahkuja tulee, uskon. Eri asia että haluuko niitä :)

   Poista